Stipendiaterna Kenneth Bamberg, Micaela Romantschuk, Johanna Wassholm och Rafael Donner på Drakamöllan 2021. Fotograf: Manne Widung/SLS

Stipendium för vistelse på Drakamöllan – Nordiskt Forum för Kultur och Vetenskap

Vad är Drakamöllan?

På Drakamöllan, en gammal Skånegård på Österlen i södra Sverige, har det skapats en nordisk mötesplats för forskare och opinionsbildare. Forumet vill stärka de historiska banden mellan de nordiska länderna och skapa nya kontaktytor och plattformar över gränserna.

Drakamöllan erbjuder den idealiska inramningen för den som har behov av att fokusera på ett angeläget projekt, att ta sig an ett nytt område, slutföra en uppgift eller för skapande i vid bemärkelse.

En viktig del av vistelsen är de gemensamma måltiderna. Varje dag erbjuds frukost, lunch och middag. Inte minst kvällsmålet är tänkt som ett forum och en mötesplats där man utbyter tankar och idéer.

Bild på Skånegården Drakamöllan med omgivning.

Vem kan ansöka?

  • Längre hunna forskare inom humaniora och samhällsvetenskaper verksamma i Finland.
  • Opinionsbildare (författare, journalister, konstnärer, samhällspåverkare etc.) verksamma i Finland.

När kan du ansöka?

Stipendierna utlyses två gånger per år. När ansökningstiden är öppen hittar du länken till ansökan på den här webbplatsens ingångssida.

Vad ingår i stipendiet?

Stipendiet om totalt 3000 euro inkluderar helpension i enkelrum samt tillgång till en separat arbetsplats (2000 euro) samt kostnaderna för resor till och från Drakamöllan (1000 euro).

Har du frågor?

Kontakta kanslichef Jonas Lång, jonas.lang@sls.fi.

Ansök här

Ansök om stipendium för vistelse på Drakamöllan på